Ai o intrebare? Suntem aici sa te ajutam. Scrie-ne la contact@skinguru.ro

Cauta

Exfolierea tenului- tot ce ai vrea să știi despre asta

Exfolierea tenului

Exfoliereaa tenului este unul dintre cei mai importanti, dar subevaluati pasi în rutina de îngrijire a pielii, adesea înconjurat de concepții greșite. Nu lăsa expresia “peeling chimic” să te sperie – exfolierea tenului, când ai făcut-o corect, este secretul obținerii unui ten strălucitor. 

Ce este exact exfolierea?

Exfolierea îndepărtează celulele moarte de pe suprafața pielii, stimulând rotația celulară pentru a dezvălui celulele mai noi și mai radiante de dedesubt. De asemenea, stimulează eficacitatea altor produse de îngrijire a pielii, deoarece fără stratul de celule moarte pot pătrunde mai ușor în piele.

Deși majoritatea tipurilor de piele pot beneficia de exfoliere, reține ca exagerarea poate fi contraproductivă. Exfolierea facuta prea des sau utilizarea unui exfoliant care nu este potrivit pentru pielea ta poate duce la iritații, peeling și roșeață.

Exfolierea tenului vara – da sau nu?

Exfolierea poate și ar trebui făcută vara - la urma urmei, îndepărtarea acestor celule moarte face loc pentru un bronz mai uniform și mai fin. Cu toate acestea, este recomandat să procedezi cu prudență. Exfolierea face pielea mai vulnerabilă, în special la expunerea la soare. Exfoliaza-te doar noaptea și poarta întotdeauna protecție solară cu factor ridicat, cum ar fi Missha All-around Safe Block Soft Finish Sun Milk pentru a proteja aceste celule noi de daune.

Chimic vs mecanic

Există două tipuri principale de exfoliere – chimică și mecanică.

Amândoua lucrează în același scop, doar în moduri diferite.

Exfolianții chimici elimină celulele moarte ale pielii folosind acizi precum AHA, PHA și BHA pentru a stimula rotația celulară. Acest lucru ajută la obținerea unui ten mai luminos, mai strălucitor și rafinat pe care îl dorim cu toții, îmbunătățind hidratarea pielii și desfundând porii. Dacă ai o piele foarte sensibilă sau estiîncepătoare in folosirea acizilor, incepe cu pasi mici, integrandu-i usor in rutina ta.

Pe de altă parte, exfolianții mecanici – produse care conțin particule mici sau peri ai unei perii – sunt folosiți pentru a curăța fizic celulele de suprafață și pentru a disloca murdăria cu mișcări ușoare care, de asemenea, ajută la creșterea circulației. Reține că exfolierea mecanică trebuie efectuată numai pe pielea intactă și niciodată în timpul inflamației sau erupțiilor acute.

Să explorăm diferitele tipuri de exfolianți.

AHA (alfa hidroxi acizi)

AHA-urile funcționează pe suprafața pielii, dislocând și dizolvând celulele moarte pentru a dezvălui o piele mai netedă și mai strălucitoare – excelent pentru cei care doresc să vizeze problema unei texturi inegale.

Potrivit pentru: Toate tipurile de piele, în special pielea matură, obosită și lipsită de strălucire. Nu este recomandat pentru pielea fragilă, hipersensibilă.

BHA-uri (beta hidroxi acizi)

Acestea ajung mai adânc în piele decat AHA, desfundând porii și eliminând acumularea de sebum. Acidul salicilic este cel mai popular BHA, cel mai bun pentru cei preocupați de puncte negre și pori dilatati.

Potrivit pentru: Toate tipurile de piele, în special pentru pielea congestionată, cu tendință grasă.

PHA-urile precum acidul lactobionic și gluconic pot fi considerate ca fiind veri prietenoși ai AHA – funcționează la fel, dar nu pătrund la fel de profund, oferind un mod mai blând de exfoliere. PHA-urile au, de asemenea, proprietăți umectante, ceea ce înseamnă că atrag apa pentru a hidrata și a înmuia pielea.

Potrivit pentru: Toate tipurile de piele, în special pielea sensibilă.

Scruburile

Acești exfolianți mecanici elimină în mod eficient stratul de celule moarte ale pielii pentru a dezvălui o piele proaspătă și curată. 

Potrivit pentru: Piele normală, mixtă, grasă. Nu este potrivit pentru pielea predispusă la probleme și sensibilă.

Acum, tot ce ai de facut este sa alegi metoda care ți se potrivește pentru exfolierea tenului.